stäng filmClose movie cross

Terrassen

Efter apokalypsen under det tredje världskriget gömmer sig några överlevare i det sönderbombade Paris under Palais de Chaillot. Forskarna sätter sitt hopp till tidsresenärer och de hoppas kunna skicka någon framåt eller bakåt i tiden för att rädda dem. De har tillfångatagit en man som är besatt av minnet av en kvinna han mött på Orly-flygplatsen, och genom detta minne hoppas de kunna ta sig tillbaka till tiden före kriget.

Genom att nästan uteslutande använda stillbilder skapar Chris Marker ett science-fiction-epos i miniatyr som kommit att bli hans kanske mest kända, och definitivt mest inflytelserika verk. Terrassen har sedan premiären kommit att inspirera William Gibson till hans svindlande sci-fi-författarskap och filmen gav också upphov till Terry Gilliams De tolv apornas armé.

Olle Agebro

Regi:Chris Marker
År:1962
Speltid:28 minuter
Land: Frankrike
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Science Fiction, Swedish subs/dialogue
Språk: franska
Land: Frankrike
Språk textning: svenska
Skådespelare:
Étienne Becker, Jean Négroni, Hélène Chatelain

Synopsis:

Efter apokalypsen under det tredje världskriget gömmer sig några överlevare i det sönderbombade Paris under Palais de Chaillot. Forskarna sätter sitt hopp till tidsresenärer och de hoppas kunna skicka någon framåt eller bakåt i tiden för att rädda dem.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration