stäng filmClose movie cross

Sommarminnen

Tre vuxna syskon ärver ett stort och vackert sommarhus på franska landsbygden efter sin mamma. Äldste brodern vill gärna behålla huset så att hans barn kan tillbringa sina somrar där i framtiden. Men både hans bror och syster bor utomlands och vill hellre sälja huset, inklusive alla vackra, antika konstföremål som deras mamma omsorgsfullt samlat på sig under åren.

Den franske regissören Olivier Assayas undviker skickligt alla schabloner, och gör Sommarminnen, en av hans mest älskade filmer, till en rik och allmängiltig berättelse om något vi alla någon gång kommer att stå inför – arvet efter de som kom före oss och frågan om vad vi ska göra med det.

I rollistan syns idel franskspråkiga skådespelarstjärnor, som till exempel Juliette Binoche i rollen som systern som skapat ett liv i USA. Ett viktigt tema i filmen är frågan om vad som ger föremål som tavlor och möbler deras värde. Assayas använde autentiska antikviteter vid inspelningen av filmen, utlånade av Musée d’Orsay i Paris.

Marit Kapla

Regi:Olivier Assayas
År:2008
Speltid:103 minuter
Land: Frankrike
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Drama
Språk: franska
Land: Frankrike
Språk textning: svenska
Skådespelare:
Juliette Binoche, Émile Berling, Alice de Lencquesaing, Isabelle Sadoyan, Valérie Bonneton, Dominique Reymond, Édith Scob, Jérémie Renier, Charles Berling, Kyle Eastwood
Foto:Éric Gautier
Producent:Claire Dornoy
Manus:Olivier Assayas
Klippning:Olivier Assayas

Synopsis:

Tre syskon med sina familjer träffas en sommar i sin mammas hus för att fira hennes födelsedag. Det blir sista gången de träffar sin mamma då hon går bort på hösten. Efter sig lämnar hon en mängd tavlor och antikviteter och syskonen måste komma överens om vad de ska göra av dödsboet.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration