stäng filmClose movie cross

Sällskapet - El Club

I en sjavig villa i en chilensk kuststad lever fyra män isolerade från omvärlden. En hushållerska ordnar med maten, sköter hygienen åt den senildementa och tar hand om deras kapplöpningshund. Stillheten bryts när en alkoholiserad man dyker upp vid grinden och börjar gasta om männens pedofili. De är katolska präster som efter deras övergrepp gömts undan för att leva resten av deras liv i exil, men när kyrkans hemlighet riskerar att avslöjas finns det inga metoder som är för omoraliska.

Pablo Larraín fångar sin berättelse i ett ständigt disigt motljus som gör prästernas liv grumligt och konturlöst, men trots ett diffust bildspråk är Larraíns kritik mot kyrkans maktfullkomlighet och moraliska förfall alldeles knivskarp. Sedan det stora genombrottet med Tony Manero (2008) har Larraín tagit plats som en av vår tids mest spännande filmare med filmer som Post Mortem (2010), No (2012) och Jackie (2016). I ett regissörskap som rör sig fritt mellan John Travolta-fetischister och presidentänkor sticker Sällskapet - El Club ut som hans mest lågmälda. Men under ytan av prästernas sävliga tillvaro vibrerar ett furiöst filmspråk som utan hämningar slungar publiken in i maktelitens allra vidrigaste vrår.

Olle Agebro

Regi:Pablo Larraín
År:2015
Speltid:98 minuter
Land: Chile
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Drama
Språk: spanska
Land: Chile
Språk textning: svenska
Skådespelare:
Roberto Farías, Antonia Zegers, Alfredo Castro

Synopsis:

I en isolerad och kuslig kuststad i Chile bor fyra präster och en nunna. Beskyllda för pedofili och kidnappning av barn gömmer de sig för världen, men ett av deras offer vägrar låta brotten förbli glömda. Ett högaktuellt och prisbelönt drama om maktmissbruk och moraliskt förfall inom den katolska kyrkan som berör på djupet.

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration