stäng filmClose movie cross

Leva sitt liv

Nana lämnar vardagen med sin trista man och sitt dåligt betalda jobb i skivbutiken för att bli skådespelare, men drömmarna krossas snart av opålitliga män och ouppfyllda löften. Istället tvingas hon in i prostitution och plötsligt är hennes trista tillvaro utbytt mot en livsfarlig vardag.

Anna Karina och maken Jean-Luc Godard gjorde flera filmer under deras tid tillsammans, men Leva sitt liv räknas ofta som den allra främsta i deras respektive karriär. Det är också den film där Anna Karina får ta mest plats med ett stringent porträtt av en skådespelare som brottas med både yrkets och några av mänsklighetens största filosofiska frågor. Trots dess tragiska inramning är Leva sitt liv både fascinerande lekfull, provocerande experimentell och ett utsökt vackert porträtt med en av den franska nya vågens främsta skådespelare i huvudrollen.

Olle Agebro

Regi:Jean-Luc-Godard
År:1962
Speltid:80 minuter
Land: Frankrike
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Drama
Språk: franska
Land: Frankrike
Skådespelare:

Synopsis:

Unga Nana bestämmer sig för att lämna sin man och barn i jakt på skådespelarlycka. Men i misslyckandet drivs hon till prostitution för att över huvud taget kunna skrapa ihop till ett uthärdligt liv. Av alla regissörer som kommit ur den Franska Nya vågen är Jean-Godard den främste, och Leva sitt liv är mycket möjligt hans mest älskade verk.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration