Logga in
dragon icon

Handplockad film. Prova gratis i 2 veckor.

Corpus Christi
Regissör:
Drama
 · 
Polen
 · 
2019
 · 
115 min

Corpus Christi

Nyfrälst ungdomsbrottsling blir falsk profet på den polska landsbygden i Jan Komasas Oscarsnominerade och existentiellt drabbande moraldrama om tro, förlåtelse och kollektiva trauman.

Daniel har precis muckat från ungdomsfängelset när han reser till en by på den polska landsbygden för att jobba på det lilla sågverket. Han har ett mörkt, våldsamt förflutet, men efter ett religiöst uppvaknande i fängelset dras han till det andliga. När han kliver in i den lilla byns kyrka leder tillfälligheter, missförstånd och en vit lögn till att Daniel utses till byns nya präst, i väntan på att den äldre predikanten kommer tillbaka från en tids konvalescens. Daniel tar sig an sitt nya uppdrag med ungdomlig entusiasm och nyfiken okunnighet, och mellan mässor och bikter börjar han också gräva i byns kollektiva trauma efter en tragisk trafikolycka. Men medan lögnen om hans prästerliga identitet växer kommer också hans förflutna ikapp honom.

Jan Komasas existentiella drama är baserad på verkliga händelser, men i hans mästerliga regi växer det lokala och ytterst specifika också till något universellt. Bartosz Bielenia är helt sensationell i huvudrollen som hårdhudad brottsling i prästdräkt, och hans komplexa rolltolkning gör Corpus Christi till en både rå, intim och autentisk saga om tro, förlåtelse och vårt sökande efter en egen plats i världen.

Olle Agebro

Läs mer om Corpus Christi

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Draken Film är en del av Göteborg Film Festival.