stäng filmClose movie cross

Those Who Make Revolution Halfway Only Dig Their Own Graves

Mathieu Denis och Simon Lavoies ultraambitiösa politiska epos går på djupet i ett lika provocerande som fängslande porträtt av revolutionen från insidan av ett radikalt gauche caviar-kollektiv.

Klas Batalo, Ordinne Nuovo, Tumulto och Guitizia är fyra vänsterextrema tjugoåringar som lever i symbios i ett radikalt politiskt kollektiv med drömmar om att störta det kapitalistiska systemet. De är alla mer eller mindre arbetslösa men finansierar sitt politiska projekt med Batalos inkomster som prostituerad. Mitt under studentprotesterna i Quebec 2012 är de beredda att ta revolutionen längre än någon annan, de saboterar reklampelare, kissar på lyxrestauranger och skickar mjältbrandsbrev till politiker. Men under det tätt sammansvetsade politiska engagemanget spricker något, och deras symbiotiska tillvaro slits till bristningsgränsen.

De stora filmerna om de revolutionära kollektiven ses idag oftast genom ett retrodrömskt skimmer, från Godards tidstypiska Kinesiskan till Bertoluccis nostalgiska The Dreamers. Denis och Lavoie berättar om precis samma sorts personer, men deras plats i samtiden ger berättelsen en intensiv nerv av en helt annan kaliber. Those Who Make Revolution Halfway Only Dig Their Own Grave har förärats med en minst sagt ambitiös titel, men så handlar det också om ett av vår generations mest storslagna politiska samtidsporträtt, berättat genom ett myller av olika bildformat (från 1,33:1 till 3,55:1) under 183 laddade minuter.

Olle Agebro

Regi:Simon Lavoie, Mathieu Denis
År:2016
Speltid:183 minuter
Land: Kanada
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Drama
Språk: franska
Land: Kanada
Språk textning: engelska
Skådespelare:
Charlotte Aubin, Emmanuelle Lussier Martinez, Laurent Bélanger, Gabrielle Boulianne-Tremblay

Synopsis:

A group of young people in Québec resolve to form a revolutionary cell together in the aftermath of student protests.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration