stäng filmClose movie cross

Out Of Blue

Patricia Clarkson briljerar som hårdkokt mordutredare som tappar greppet i New Orleans-noir-thriller som för tankarna till både Chinatown och Lynch.

När den arbetsberoende snuten Hoolihan påbörjar utredningen av ett mord på en ledande ung astrofysiker börjar konstiga saker hända. Mötena med de märkliga misstänkta, den nyfikna reportern som ständigt dyker upp och omständigheterna runt själva mordplatsen (ett observatorium) gör att dröm och verklighet flyter ihop på ett – för den rejält kantstötta Hoolihan – både lockande och skrämmande sätt. När brittiska Carol Morley (The Falling) åker över Atlanten till Clarksons hemstad: ”the city that care forgot”, så blir resultatet ingen vanlig thriller. Out of Blue är ett existentiellt undersökande pussel – där olika lager smart vävs ihop och där inget är riktigt tydligt men inte heller helt dolt.

Camilla Larsson

Regi:Carol Morley
År:2019
Speltid:109 minuter
Land: USA, storbritannien
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Crime, Thriller
Språk: engelska
Land: USA, storbritannien
Språk textning: svenska
Skådespelare:
Patricia Clarkson, James Caan, Toby Jones, Jacki Weaver

Synopsis:

När okonventionella Detective Hoolihan (Patricia Clarkson) kallas in för att undersöka mordet på astrofysikern Jennifer Rockwell, som påträffats med ett skott i huvudet efter en föreläsning om svarta hål, inleds den mest mystiska utredningen i hennes karriär. Out of Blue är berättelsen om en mordutredning på gränsen mellan dröm och verklighet, som jämförts med Chinatown och David Lynch.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration