stäng filmClose movie cross

Mar

Eli och Martin lånar hans mammas bil och reser på semester till strandorten Villa Gesell. På vägen upptäcker de att de glömt bilens registreringsbevis, Eli skyller på Martin men det är för sent att vända om. Det som skulle bli en lugn semester vid havet övergår istället till en sjudande konflikt, Martin vill åka hem redan efter första kvällen och saker och ting blir inte bättre när hans dominerande mamma hälsar på.

Dominga Sotomayor Castillo låter sällan hennes figurer följa manus, situationer som uppstår spontant i verkligheten vävs in i berättelsen samtidigt som ett tvekande kameraarbete ständigt ger en känsla av otrygghet, som att det verkliga dramat utspelar sig just vid sidan om kameran. Med Mar etablerar sig Dominga Sotomayor Castillo definitivt som ett chilenskt svar på den nordamerikanska indievåg ledd av Josephine Decker och därmed också som en av Chiles mest spännande filmare just nu.

Olle Agebro

Regi:Dominga Sotomayor Castillo
År:2014
Speltid:70 minuter
Land: Chile
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Drama
Språk: spanska
Land: Chile
Språk textning: Engelska
Skådespelare:
Vanina Montes, Lisandro Rodríguez, Nicolás Ibieta

Synopsis:

Martín goes on vacation with his girlfriend to Villa Gesell. Everything seems normal and stable until his mother’s arrival. Lightning strikes, and soon they need to make a car disappear.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration