stäng filmClose movie cross

Loving Lorna

Miljonprogramsområdet Ballymun utanför Dublin är Lornas allt. Här bor hennes familj och alla hon känner och här finns också den starka hästkultur som håller samman familjen.

Tillsammans med sin pappa tar Lorna familjens hästar på bete på ödetomter och drömmer om att bli hovslagare. Familjen har alltid haft hästar omkring sig, och det har på många sätt varit och är fortfarande deras räddning. Lornas bästa vän är hästen Big Foot, som hon fick av sin pappa när hon var ett år. Det är Lornas sista sommarlov och Ballymuns karakteristiska höghus the Towers, som familjen flyttat ifrån rivs. Loving Lorna är en finstämd coming-of-age-dokumentär och en arbetarklass-skildring som genomsyras av värme.

Maja Kekonius

Regi:Annika Karlsson, Jessica Karlsson
År:2017
Speltid:61 minuter
Land: Sverige
Festivalår:2017
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Dokumentär
Språk: engelska
Land: Sverige
Språk textning: svenska
Skådespelare:

Synopsis:

17-åriga Lorna bor i den slitna Dublinförorten Ballymun, känd för sina höghus och hästar. Lorna och hennes familj är en del av hästkulturen, som på många sätt varit deras räddning. Lornas bästa vän är hästen Big Foot som hon fick av sin pappa när hon var ett år. Nu är det Lornas sista sommarlov innan gymnasiet. Tillsammans med sin pappa tar Lorna familjens hästar på bete på ödetomter och drömmer om att bli hovslagare.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration