stäng filmClose movie cross

Looper

Kort efter att tidsresor uppfinns blir de strängt förbjudna. 2074 används de främst i hemlighet av kriminella nätverk, framtidens polismakt har gjort det närmast omöjligt att komma undan med mord, och den enda metoden som fortfarande fungerar är att skicka tillbaka offren 30 år i tiden till yrkesmördare som utför avrättningen i dåtiden.

I Rian Johnsons dystopiska framtidsvision spelar Joseph Gordon-Levitt en yrkesmördare som år 2044 är kontrakterad av en kriminell organisation från 2074 som skickar tillbaka sina offer i tiden till honom, tills hans en dag inser att mannen framför hans gevärsmynning är han själv.

Rian Johnsons Looper vände upp och ned på tidsresegenren och gav sin framtid en skitig dragningskraft skildrad genom ett intrikat manus värdigt moderna mästare som Shane Carruth eller Duncan Jones. En modern sci-fi-klassiker med fascinerande skådespelarinsatser av Joseph Gordon-Levitt och Bruce Willis i en och samma roll.

Regi:Rian Johnson
År:2012
Speltid:119 minuter
Land: USA, Kina
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Action, Crime, Drama
Språk: engelska, franska
Land: USA, Kina
Skådespelare:
Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan, Piper Perabo, Jeff Daniels

Synopsis:

Looper utspelar sig i en framtid där tidsresor blivit vardagsmat och maffian högteknologisk. Joe den yngre spelas av Joseph Gordon-Levitt och den äldre av Bruce Willis och tillsammans skapar de en actionkaraktär utöver det vanliga. Looper är skriven och regisserad av Rian Johnson som ligger bakom fanfavoriterna Brick och The Brothers Bloom. Joseph Gordon-Levitt spelar yrkesmördaren vars måltavlor befinner sig i andra tidsepoker och vars avrättningar hotar att förändra både nutid och framtid. En dag får han ett uppdrag som vilket annat som helst, men när han identifierar målet inser han att det är sitt framtida jag han måste eliminera. Looper är regisserad av Rian Johnson och i övriga roller ser vi Bruce Willis som Joe den äldre, Emily Blunt, Jeff Daniels och Paul Dano.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration