stäng filmClose movie cross

High Life

Claire Denis första engelskspråkiga film är ett omistligt mästerverk som revolutionerar rymdfilmen med biologi, filosofi och en ”fuckbox”.

Robert Pattinson vaggar ett barn i inledningsscenen, och förklarar på bebisspråk att det är tabu att dricka sin egen urin. Hans rollfigur Monte är en av de dödsdömda fångarna som erbjöds benådning för att ställa upp som besättning på ett farligt rymdäventyr. André 3000 och Mia Goth gör starka porträtt av medfångar och Juliette Binoche är briljant som en galen doktor som är besatt av reproduktion. Claire Denis (White Material, GFF 2010) har gjort ett erotiskt, våldsamt och filosofiskt förbryllande mästerverk. I konkurrens med Andrej Tarkovskijs Solaris är High Life filmhistoriens bästa science fiction-film.

Jonas Holmberg

Regi:Claire Denis
År:2018
Speltid:113 minuter
Land: Frankrike, Polen, storbritannien, Tyskland
Festivalår:2019
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Science Fiction
Språk: engelska
Land: Frankrike, Polen, storbritannien, Tyskland
Språk textning: svenska
Skådespelare:
Robert Pattinson, Juliette Binoche, Mia Goth, André Benjamin

Synopsis:

Öppningsscenen visar en ung man (Robert Pattinson) som isolerad på en rymdfarkost vårdar ett spädbarn. Ett tiotal mördare och grova brottslingar har sluppit undan dödsstraff i utbyte mot att delta i en rymdfärd. Ombord finns även en galen läkare, briljant gestaltad av Juliette Binoche, som börjar utföra reproduktiva experiment på sina medresenärer. Ikoniska regissören Claire Denis (White Material, 35 Shots of Rum) frammanar i High Life ett kammarspel om föräldraskap och sexualitet i en inhuman miljö, och driver sina skådespelare till mästerliga prestationer. I rollerna: Juliette Binoche, Robert Pattinson, André Benjamin (André 3000) och Mia Goth.

Relaterade filmer

{{film.title}}
{{film.director_list ? film.director_list + ', ' : ''}}{{film.year_of_release}}

{{film.summary}}

Relaterade artiklar

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration