stäng filmClose movie cross

Advanced Style

Livsbejakande och färgstark dokumentär om sju stilsäkra New York-kvinnors syn på livet och åldrande som utmanar modeindustrins, och samhällets, besatthet med ungdomen.

Joyce, Lynn, Zelda, Jacquie, Debra, Tziporah och Ilona är sju New York-bor mellan 62 till 95 år gamla. Alla har de ett brinnande intresse för stil och kläder som ett medel för att uttrycka sig själva, och de vägrar acceptera samhällstrycket som menar att mode bara är till för de unga. Med självsäkerhet, visdom och en smittsam lekfullhet berättar de om sina olika stilar och hur det tagit sig dit de är nu. I sin härliga debutfilm Advanced Style inspireras lituanska regissören Lina Plioplyte av Ari Seth Cohens succéblogg med samma namn. Cohen har dessutom varit med i manusprocessen och dyker upp i filmen i sin kapacitet som streetstylefotograf.

Emma Caviezel

Regi:Lina Plioplyte
År:2014
Speltid:72 minuter
Mer infoMore info icon 1 Mer infoMore info icon 2
Genre: Dokumentär
Skådespelare:
Joyce Carpati, Ari Cohen, Lynn Dell

Synopsis:

Advanced Style är en dokumentärfilm som undersöker livet av sju New York bor. Deras eklektiska och personliga stil, och lekfulla anda har ändrat deras syn på åldrandet. Baserad på Ari Seth Cohens berömda blogg med samma namn målar denna film intima och färgstarka porträtt av självständiga, och stilsäkra kvinnor i åldern mellan 62 och 95 som utmanar konventionella idéer om skönhet, åldrande och den västerländska kulturens ökande besatthet av ungdom.

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.

Starta prenumeration