draken-film

Mästare: / 2021-02-14

Werner Herzogs episka galenskap

Werner Herzog skapade några av sina mest omtalade filmer under hans osannolikt produktiva decennium 1972-1982. Draken Film har valt ut fyra favoriter. 

Under sjuttio- och åttiotalet skapade Herzog de filmer som kom att definiera honom som regissör, inte minst tack vare hans kontroversiella och djupt dysfunktionella samarbete med Klaus Kinski. Filmer som Fitzcarraldo och Nosferatu - Nattens vampyr är också exempel på Herzogs oerhörda förmåga att skapa filmer som på en och samma gång berättar om både stora världsomvälvande frågor och djupt personliga draman. 

Det engagemang som märks i hans dokumentärer lyser här också igenom i de politiskt drivna berättelserna som under det historiska dramat rymmer frågor om kolonialism, miljöpolitik och klass. Men det kanske mest fascinerande är hur Herzog låter filmernas vitt skilda karaktärer också bli till speglar av honom själv. När Herzog med Fitzcarraldo berättar om den bisarrt visionära gummientreprenören och hans omöjliga affärsidé, väljer han att göra det i ett så storslaget format att Herzogs egna visioner får betraktas som minst lika bisarra.

Streama hundratals handplockade filmer från hela världen.

Därefter 89 kr/mån, Ingen bindingstid.

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Göteborg Film Festival

Olof Palmes plats 1
41303 Göteborg

Kontakta Draken Film

kontakt@drakenfilm.se

Google StoreApple Store
Twitter
Facebook
Instagram
Creative Europe Media