Filmtips / 2020-08-12

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere 2020

Ikväll, den 22 augusti, ser vi film tillsammans under bar himmel, men på säkert avstånd från varandra. Norska storfilmen Disco, som var en av årets största publikfavoriter på Göteborg Film Festival, blir årets långfilm på Göteborg Film Festival Open Air Anywhere, även årets Startsladden-vinnare Daddy's Girl ingår i festivalprogrammet.

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere innebär en unik chans att se kritikerhyllade Disco under en exklusiv digital förhandsvisning under en enda kväll – gratis för alla i hela Sverige. Disco får biopremiär på svenska biografer i hela landet den 2 oktober.
– Disco är en färgsprakande, välspelad och djupt berörande film som bland annat handlar om att förhålla sig till regler och längta både till och från friheten. På så vis passar den väldigt bra att visa just den här ovanliga sommaren. Dessutom är det en av årets snyggaste filmer, med några oförglömliga sommarscener som är rysligt perfekta att se utomhus en svensk sommarkväll, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival. 

Disco i regi av Jorunn Myklebust Syversen tävlade i Nordic Competition under Göteborg Film Festival och var en av de största publiksuccéerna. Filmen belönades med priset för bästa foto, Sven Nykvist Cinematography Award (Marius Matzow Gulbrandsen). Disco är femfaldigt Amanda-nominerad, Norges motsvarighet till Guldbaggen, bland annat i kategorierna Bästa regi, foto och kvinnlig huvudroll (Josefine Frida).

 

Open Air Anywhere – så här går det till:
2020 är året då inget är sig likt. Därför kör vi i år Open Air Anywhere – gratis utomhusbio hemma hos publiken den 22 augusti – med ambitionen att bli den mest besökta utomhusvisningen någonsin. Alla uppmuntras att se filmen utomhus och fina priser till bästa och mest kreativa utomhusbio utlovas. 

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere innebär att alla ges gratis tillgång till filmprogrammet via dator, surfplatta, mobil, Chromecast, Android TV eller Apple TV. Filmerna kommer att kunna streamas gratis via Göteborg Film Festivals prisbelönta streamingtjänst Draken Film under kvällen den 22 augusti. Klockan 19:00 startar filmprogrammet, simultant i hela Sverige. 

Redan nu kan du gå in på Draken Film, registrera din mejladress och ladda ner vår app så du är redo inför den 22 augusti. Visningen av Disco och Daddy's Girl är gratis. Har du redan ett konto på Draken Film är det bara att logga in som vanligt den 22 augusti. 

 

Släpp loss din kreativitet och att skapa dina drömmars utomhusbio!
I samarbete med CaseStudio arkitekter presenterar vi idéer och tips på hur du som publik kan skapa din egen utomhusbio för balkongen, badklippan, hängmattan, innergården eller varför inte den lokala fotbollsplanen? 

Dela gärna en bild på din utomhusbio på Instagram eller i Open Airs Facebook-event den 22 augusti under hashtaggen #gbgfilmfestivalopenair och du har chans att vinna fina priser. 

Filmerna kan endast streamas den 22 augusti

Få tillgång till hundratals handplockade filmer du inte hittar någon annanstans.