draken-film

Intervjuer / 2014-06-01

"Du måste distansera dig från dig själv"

Vilken är din favoritfilmscen? 

"Kanske den i King Kong när han klättrar uppför Empire State Building. Jag har alltid älskat den, jag menar den gamla King Kong-filmen från 1933. Det är något galet med den scenen, du kan se ett föremål däruppe som är uppenbart overkligt. Alla de magiska element som tillsammans skapar vad film är, finns där. Det visar hur långt film kan gå utan att bli löjlig." 

Har du något särskilt du brukar göra när du reser? 

“Jag försöker alltid att smita iväg åtminstone en halvtimme för att få en stund för mig själv och bara gå omkring och ta en kaffe någonstans. För att få ett intryck från utsidan som givetvis blir ett privat minne som jag bevarar.”

Vad brukar folk få för första intryck av dig? 

“Innan man kan besvara den frågan måste man ha någon slags uppfattning om sin egen person, vilket innebär att man måste kunna kliva ut ur sig själv och föreställa sig andra människors blick på dig. Du måste distansera dig från dig själv. Så gott jag nu kan göra det, så är mitt intryck: att jag har vissa sociala talanger som är till nytta för andra människor och dessutom att det är svårt att hålla fast i mig.”

Född: 1965 

Bor i: Berlin, Tyskland 

Filmografi i urval: Spring Lola (1998), Prinsessan och krigaren (2000), Parfymen: Berättelsen om en mördare (2006), The International (2009), Tre (2010), Cloud Atlas (2012) 

Intervjun publicerades på engelska i boken Guest Book, 45 Guests at Göteborg International Film Festival 2010, Filmkonst nr 124/125, och är översatt till svenska för Draken Film.

Streama hundratals handplockade filmer från hela världen.

Därefter 89 kr/mån, Ingen bindingstid.

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Göteborg Film Festival

Olof Palmes plats 1
41303 Göteborg

Kontakta Draken Film

kontakt@drakenfilm.se

Google StoreApple Store
Twitter
Facebook
Instagram
Creative Europe Media