draken-film

Listor / 2020-06-01

2000-talets tio mest skruvade romantiska indiekomedier

Moonrise Kingdom 
Året är 1965 och den unge Sam Shakusky har brevväxlat med den undersköna Suzy sedan en livsomvälvande rendezvous i omklädningsrummet inför en skolpjäs om "Noas ark". Den bibliska översvämningen låter vänta på sig till Sam Shakusky får anledning att återvända till Suzys hem i den lilla byn Summer’s End. Han rymmer från scoutlägret som tagit honom till ön längs med New Englands kust för att möta Suzy och tillsammans flyr de från familj och scoutpatruller ut i vildmarken. 

Love & Friendship 
Kate Beckinsale briljerar i Jane Austen-konnässören Whit Stillmans syrliga överklasskomedi efter brevromanen "Lady Susan". 

Me and You and Everyone We Know 
Christine drömmer om ett liv som konstnär på heltid men är ekonomiskt beroende av kneget som taxichaufför åt pensionärer. När en av hennes klienter köper nya skor, träffar hon den frånskilde skoförsäljaren Richard för första gången. Deras trevande kärlekshistoria är den dramatiska ryggraden i en film som myllrar av andra intressanta, poetiska och roliga historier om allas vår jakt på närhet och gemenskap. 

Om hästar och män 
Benedikt Erlingssons regidebut, producerad av veteranen Fridriksson, väver samman en rad skrönor om ett litet isländskt samhälle och de människor - och hästar! - som befolkar det. Människorna tycks minst lika mycket ledda av djuriska instinkter som djuren själva i den här humoristiska filmen, vilket bäddar för oförglömliga scener drivna av passion mellan hingst och märr, kvinna och man och inte minst för några flaskor rysk smuggelvodka. 

Tiny Furniture 
Samtida indie-klassiker av Lena Dunham, senare vida känd som skaparen av tv-serien Girls. Dunham spelar Aura, som återvänder hem till sin konstnärsfamilj i New York efter att ha ägnat sig åt konststudier med endast misslyckade tentor och hjärtesorg som resultat. 

Submarine 
Richard Ayoades regidebut om en kärlekskrank femtonåring i ett bittert Swansea är mer än ett Wes Anderson-flirtande eller Michel Gondry-artat uppväxtdrama. Handlingen rör sig i tragedins gränstrakter - den unge Oliver drömmer om självmord, blir kär i klassens mobbare och ser sina föräldrar gå igenom en vansinnig äktenskapskris - men är konstant laddad med en underfundig ironisk humor som, om den inte får dig att skratta rakt ut, ständigt retar smilbanden. 

2 dagar i Paris 
Marion och Jack har varit ihop i två år men förhållandet står och väger. För att få en nytändning lämnar de New York där de bor och åker på Europasemester. Resan för dem inte närmare varandra, snarare tvärtom, och det är ett ganska grälsjukt par som i filmens början anländer till Marions hemstad Paris. Här ska de tillbringa två dagar i samma hus som hennes föräldrar – och på oroväckande kort avstånd från hennes ex-pojkvänner. 

Safety Not Guaranteed 
I Colin Trevorrows komedi följer en desillusionerad journalistpraktikant med sin redaktör på ett uppdrag för att hitta skribenten bakom en ovanlig annons i deras tidning: en efterlysning efter någon som vill följa med på en resa bakåt i tiden. 

Take This Waltz 
28–åriga Margots (Michelle Williams) har tröttnat på sin kycklingkokboksförfattare till make (genialiskt spelad av Seth Rogen), på tristessen och på deras gemensamma fåniga manér. Allt förändras när hon blir förälskad i sin rickshawkörande granne som verkar bära på all den passion hon saknat. Hos Sarah Polley är förälskelsen alltid granne med förtvivlan, och i Luc Montpelliers utsökt färgmättade foto verkar gräset alltid grönare på andra sidan. 

Alper 
Lanthimos har med egen kraft lyft sadistiskt kärleksfulla svarta komedin till helt nya nivåer med i sina senaste filmer. Hans mindre kända film Alper, om en teatergrupp som erbjuder sig att spela avlidna verkliga personer så att de anhöriga kan interagera med dem, hör till hans mest bisarra och genombittra bidrag till romkomgenren.

Streama hundratals handplockade filmer från hela världen.

Därefter 89 kr/mån, Ingen bindingstid.

Draken Film använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies

Göteborg Film Festival

Olof Palmes plats 1
41303 Göteborg

Kontakta Draken Film

kontakt@drakenfilm.se

Google StoreApple Store
Twitter
Facebook
Instagram
Creative Europe Media